ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΜΕ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Από μικρός ακόμη συνεργάστηκε με το σύλλογο Καλλιθέας Συκεών όπου μάθαινε στη λύρα τους ποντιακούς χορούς, από το Γιώργο Κοσυφίδη με το μεγάλο και μικρό χορευτικό. Συνεργάστηκε επίσης με το σύλλογο «Ένωση Ποντίων Πολίχνης» με το Γιάννη Πιλαλίδη, με τον σύλλογο Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης με τον Τάκη Ζερλεκίδη.
Αργότερα με τους «Αργοναύτες Κομνηνούς» Καλλιθέας Αθηνών με το Χρήστο Θεοδωρίδη, με το σύλλογο Λακκώματος Χαλκιδικής με το Γιάννη Ζερλελίδη. Συνεργάστηκε κατά καιρούς με τους «Κρωμναίους» Καλαμαριάς με το Μάκη Πετρίδη, με το σύλλογο «Αλέξανδρος Υψηλάντης» Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης, με το Νίκο Κυριακίδη, με τους «Ακρίτες του Πόντου» Σταυρούπολης. Δίδαξε σε Γερμανία – Αυστρία – Κρήτη και Χαλκιδική μαζί με τον κοινωνιολόγο Σάββα Μαυρίδη και το χοροδιδάσκαλο Χρήστο Θεοδωρίδη.
Εμπλεκόμενος με το σωματείο «Καλλιτεχνική Στέγη Ποντίων Βορείου Ελλάδος» βρέθηκε ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα του ποντιακού χώρου.
Καταξιώθηκε ως συνθέτης με 17 προσωπικές δουλειές στην εταιρία Vasipap και με 10 συμμετοχές με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές, στιχουργούς και μουσικούς, συνεχίζει ακμαία την ανοδική του πορεία. Έπαιξε με τα μεγαλύτερα χορευτικά συγκροτήματα της Ελλάδος σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και Ευρώπη. Με μοναδικά χαρίσματα που χαρακτηρίζουν τον εμπνευσμένο δημιουργό, θεωρείται ως ένας από τους ικανότερους συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης και κληρονομιάς.


σελίδα 1η, 2η, 3η,




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
τελευταία ενημέρωση: 10/12/2011


Online

Επισκέπτες Μέχρι Τώρα